Викладачами кафедри музичного мистецтва, доцентами Оленою Аліксійчук і Світланою Чабан-Чайкою, надруковано навчально-методичний посібник «Колективне музикування учнів початкової школи в оркестрі дитячих музичних інструментів на уроках мистецтва», який присвячений науково-методичним підходам формування навичок колективного музикування учнів. Навчальні дисципліни «Методика роботи з шкільними творчими колективами», «Практикум роботи з народно-інструментальними колективами» передбачають формування у спеціаліста широкого культурного світогляду, значного об’єму музично-теоретичних знань, умінь та навичок у виконавській та методичнiй сферах.
У першому розділі окреслено шляхи оптимізації формування навичок колективного музикування учнів у закладах загальної середньої освіти в оркестрі дитячих музичних інструментів, розглянуто дидактичні ігри з використанням елементарних музичних інструментів. У другому розділі пропонуються партитури для дитячого оркестру у перекладенні авторів. Навчально-педагогічний репертуар подається за принципом поступового ускладнення.
Запропонований навчально-методичний репертуарний посібник стане підмогою не тільки для навчальних цілей, а й підмогою у практичній діяльності майбутніх учителів художньо-естетичного циклу закладів загальної середньої освіти, керівників дитячих інструментальних колективів.
Бажаємо авторам подальших творчих здобутків у науковій і викладацькій діяльності!
Публікація навчально-методичного посібника «Колективне музикування учнів початкової школи в оркестрі дитячих музичних інструментів на уроках мистецтва»