24 березня Народна хорова капела «Мелос» Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка (художня керівниця та дириґентка – доцентка Любов Мартинюк) взяла участь в урочистостях «Крила Щедрика», які проходили в місті з нагоди виїзду Української республіканської карели під орудою Олександра Кошиця за кордон з культурно-дипломатичною місією із залізничного вокзалу.
Дещо із історії…
     24 січня 1919 року в Києві музичним відділом Міністерства освіти та мистецтв УНР за дорученням голови Директорії – Симона Петлюри була створена Українська республіканська капела для просування ідеї незалежної України та популяризації української музичної культури.
Після евакуації з Києва з 14 лютого Кам’янець-Подільський прихистив капелу, тут проходили репетиції, навчання французької мови, проведено значну роботу з підготовки турне, було остаточно сформовано капелу і саме у Кам’янці почали співати «Щедрик».
24 березня 1919 капела під орудою Олександра Кошиця з залізничного вокзалу поїхала у світове турне.
Усього за п’ять з половиною років український хор відвідав 17 країн світу, понад 200 міст на 3-х континентах, охопивши сотні тисяч слухачів. Було проведено понад 600 концертів у світових музичних центрах. Завдяки цим гастролям український «Щедрик» Миколи Леонтовича став відомим на весь світ.
Крила Щедрика