👨‍🎓17 квітня 2024 р. кандидатка педагогічних наук, доцентка, доцентка кафедри музичного мистецтва К-ПНУ імені Івана Огієнка Людмила Воєвідко провела бесіду з теми: «Академічна доброчесність – основна ознака сучасного освітнього середовища» із здобувачами / здобувачками другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми Середня освіта (Музичне мистецтво).

👩‍🎓Людмила Миколаївна достеменно потлумачила позиції Положення про дотримання академічної доброчесності в К-ПНУ імені Івана Огієнка. Академічна доброчесність – це сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники / учасниці освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та / або наукових (творчих) досягнень. Студенти й студентки активно долучились до обговорення тематики щодо порушень академічної доброчесності, таких як фальсифікація, обман, фабрикація, академічний плагіат. Вели дискусії стосовно перевірки кваліфікаційних робіт на академічний плагіат та як цього не допустити в процесі роботи над магістерським дослідженням. Дійшли висновків, що академічна доброчесність має стати нормою для кожного здобувача й кожної здобувачки освіти сучасного освітнього середовища.

💙💛Впевнені, що проведена бесіда з активною взаємодією усіх учасників та учасниць заходу посприяла виробленню / усталенню у здобувачів / здобувачок вищої освіти культури академічної доброчесності та розуміння обовʼязковості її дотримання в освітньому процесі.

 

Дотримання академічної доброчесності – кодекс честі сучасного освітянина